Príčina smrti Jozefa Chovanca je stále nejasná! Vyšetrovanie pokračuje

NETKY.SK • 1 Október 2021, 16:03 • 2 min
Príčina smrti Jozefa Chovanca je stále nejasná! Vyšetrovanie pokračuje

BRATISLAVA - Pravý dôvod smrti slovenského občana sa jednoznačne stanoviť nedá, zodpovedať treba ešte viaceré medicínske otázky.

slovakia

left justify in out

Pravá príčina smrti Slováka Jozefa Chovanca na belgickom letisku nie je jasná. Potrebné bude zodpovedať ešte viaceré medicínske otázky. Informoval o tom hovorca Ministerstva spravodlivosti (MS) SR Peter Bubla.

 

"Začiatkom tohto týždňa sa uskutočnila na belgickom letisku v Charleroi a v cele pri letisku rekonštrukcia udalostí, ktoré viedli k smrti pána Jozefa Chovanca. Aj vďaka účasti a intervenciám slovenských znalcov sa ukázalo, že pravý dôvod smrti pána Chovanca nie je možné jednoznačne stanoviť a bude ešte potrebné vyjasniť viaceré medicínske otázky," spresnil Bubla. Slovenskí aj belgickí znalci by sa mali znova stretnúť, aby spolu prešetrili príčinu smrti Chovanca berúc do úvahy výsledky rekonštrukcie.

 

Počas pondelka a utorka (27. - 28.septembra) sa uskutočnila rekonštrukcia udalostí, ktoré vo februári 2018 viedli k smrti slovenského občana. V pondelok bol zrekonštruovaný priebeh toho, ako Chovanca vytiahli z lietadla a odviezli do policajnej cely.

 

Súvisiaci článok: Belgické úrady začali po troch rokoch s rekonštrukciou prípadu Jozefa Chovanca

 

V utorok sa vyšetrovatelia zamerali na to, čo presne sa stalo v cele, kde Chovanec strávil päť hodín. Pri rekonštrukcii boli prítomní všetci zúčastnení na udalostiach z februára 2018 –  svedkovia, humanitárni pracovníci a policajti.

 

O rekonštrukcii prípadu sa rozhodlo už vlani v auguste, pandémia nového koronavírusu však tieto snahy oddialila. Vyšetrovatelia musia pripraviť oficiálnu správu o rekonštrukcii udalostí, ktorá bude zaradená do súdneho spisu.

 

Vyšetrujúci sudca spis odovzdá prokurátorovi, ktorý rozhodne o stíhaní osoby alebo osôb označených za vinníkov. Aj keď vyšetrujúci sudca neoznačí nikoho za vinného, prokurátor má právomoc rozhodnúť, či chce alebo nechce niekoho súdne stíhať.

 

Prečítajte si viac: Vyšetrovanie tragického úmrtia Jozefa Chovanca pokračuje. Je možné, že súd nikoho neobviní!

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies