Príčina havárie kórejského trajektu: Vyše trojnásobné prekročenie hmotnosti nákladu!

NETKY.SK • 6 Máj 2014, 13:25 • 2 min
Príčina havárie kórejského trajektu: Vyše trojnásobné prekročenie hmotnosti nákladu!

SOUL - Hmotnosť nákladu juhokórejského trajektu Sewol, ktorý sa potopil v apríli, viac než trojnásobne prekračovala jeho maximálnu nosnosť. Informovala o tom dnes agentúra Jonhap s odvolaním sa na vyšetrovací tím.

slovakia

left justify in out

Trajekt Sewol 16. apríla prepravoval 3608 ton nákladu vrátane 108 vozidiel, keď došlo k jeho prevrhnutiu a potopeniu na ceste z prístavu v juhokórejskom meste Inčchon na dovolenkový ostrov Čedžu. Vyšetrovatelia sa domnievajú, že za tragédiou stojí prekročenie maximálnej hmotnosti nákladu, zmeny vo vnútornom usporiadaní plavidla, ako i rozmiestnenie samotného nákladu.

 

Palubné záznamy ukazujú, že trajekt bol preťažený počas 139 z 241 plavieb, ktoré na predmetnej trase podnikol od marca 2013. Vo vyšetrovacej správe sa píše, že zisk z prepravy tohto pridaného tovaru činí 2,8 milióna dolárov.

 

Aprílový incident si vyžiadal 263 doteraz potvrdených obetí, stále nezvestných je 39 osôb, z ktorých väčšinu tvorili tínedžeri absolvujúci školský výlet. Ďalšou obeťou sa stal dnes civilný potápač, ktorý pri pátraní po telách obetí upadol do bezvedomia.

 

Predpokladá sa, že pri prudkej otáčke lode sa prevážaný náklad uvoľnil, čím sa zmenilo ťažisko plavidla, ktoré následne začalo naberať vodu a klesať pod hladinu.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies