Prichytení pri čine: Gang mladých Rómov okradol turistu v Paríži priamo pri bankomate!

NETKY.SK • 22 Apríl 2014, 12:26 • 2 min
Prichytení pri čine: Gang mladých Rómov okradol turistu v Paríži priamo pri bankomate!

PARÍŽ – Zvony chrámu Notre Dame odzvonili Veľkonočnú nedeľu a muž v stredných rokoch neďaleko katedrály si vyberá peniaze z bankomatu. O niekoľko sekúnd bol okradnutý.

slovakia

left justify in out

Turista si vyberá peniaze z bankomatu v centre Paríža, keď sa k nemu priblíži gang mladých Rómov. Muž v stredných rokoch zrazu ucíti ruku na svojom ramene a keď sa otočí, zistí o čo ide. Práve mu bankomat vydal peniaze, ale nezobral si ich on, ale dievča z rómskeho gangu.

 

img

 

img

 

img

 

img

 

Podobné praktiky sú v centre Paríži bežné, a tak francúzska polícia zareagovala tzv. „systematickým vysťahovaním“ Rómov z centra. Najčastejšie kradnú v skupinách, ktoré z veľkej časti tvoria tínedžeri, počas dňa aj noci.

 

„Nikoho a nič nerešpektujú, chcú peniaze a šperky,“ povedal jeden zo svedkov krádeže pri bankomate neďaleko chrámu Notre Dame a dodal: „Keď sa k nim priblížia policajti, zasmejú sa a utečú. Centrum Paríža sa stáva miestom bez zákona."

 

Paríž je jednou z najpopulárnejších turistických destinácií v Európe, ale turisti sa stále viac a viac sťažujú na skupinky Rómov, ktorí buď žobrú, alebo okrádajú turistov. Najčastejšie sa tieto skupinky skladajú z detí a tínedžerov.

 

Rómovia do Francúzska prichádzajú prevažne z Rumunska a Bulharska. Podľa ministra vnútra Manuela Vallsa sú neprispôsobiví a mali by byť deportovaní.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies