Prichádza zmena počasia: V noci hrozia prízemné mrazy!

NETKY.SK • 19 Apríl 2016, 15:02 • 2 min
Prichádza zmena počasia: V noci hrozia prízemné mrazy!

BRATISLAVA - Slovensku hrozia v nasledujúcich dňoch nočné prízemné mrazy, nízke teploty budú najmä v južných regiónoch krajiny.

slovakia

left justify in out

Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal výstrahu 1. stupňa pred mrazmi pre Bratislavský, Trnavský, Nitriansky a Košický kraj ako aj pre južné časti Banskobystrického a Trenčianskeho kraja. V noci z utorka na stredu od 3:00 do 8:00 tu očakávajú teploty od - 3 do 0 stupňov Celzia. Teplota v tých istých oblastiach klesne až k - 5 stupňom Celzia v noci zo stredy na štvrtok.

 

img

 

img


Prízemný mráz môže predstavovať nebezpečenstvo pre teplomilné rastliny, informoval Slovenský hydrometeorologický ústav.

 

Predpoveď počasia na stredu (Zdroj: SHMÚ):

Slnečno, na severe a východe prechodne viac oblačnosti a tu miestami prehánky, na horách snehové. Nočná teplota 5 až 1, v horských dolinách a kotlinách miestami okolo -2 st. V nižších polohách miestami prízemný mráz. Denná teplota 12 až 16, na severe miestami okolo 9 st. Prevažne severný vietor do 30 km/h, v nárazoch miestami okolo 55 km/h.

 

Štvrtok:

Jasno až polooblačno.  Nočná teplota 4 až -1, v dolinách a kotlinách miestami -1 až -4 st. Aj v nížinách očakávame výskyt prízemného mrazu! Denná teplota 12 až 17 st. Slabý vietor.

 

Piatok:

Jasno až polojasno. V noci a zrána ojedinele hmla alebo nízka oblačnosť. Nočná teplota 6 až 1, v dolinách a kotlinách miestami okolo -1 st. Nad ránom aj v nížinách ojedinele prízemný mráz. Denná teplota 15 až 21 st.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies