Priceovi ubrala chrípka na hmotnosti, blíži sa jeho návrat

NETKY.SK • 20 Október 2016, 08:14 • 2 min
Priceovi ubrala chrípka na hmotnosti, blíži sa jeho návrat

MONTREAL - Najlepší hokejový brankár súčasnosti Carey Price verí, že si vo štvrtok proti Arizone konečne odkrúti svoj tohtosezónny debut v NHL.

slovakia

left justify in out

Dres Montrealu mal na sebe v súťažnom zápase naposledy 25. novembra 2015, keď si proti New Yorku Rangers poškodil väz v pravom kolene a sezóna sa preňho predčasne skončila už po 12 zápasoch. Po vydarenom septembrovom Svetovom pohári v Toronte, kde priviedol domácu Kanadu k zisku zlata, chýbal v úvodných troch dueloch nového ročníka pre chrípku. Choroba ho poznačila, ručička na váhe mu ukázala o viac než tri kilogramy menej a stratil aj mnoho energie. "Blíži sa to," vraví 29-ročný gólman o svojom návrate "Asi každý už bojoval s chrípkou, takže vie, že pár dní trvá, kým človek znova načerpá energiu, najmä športovec."

Ak by aj Price nenastúpil už vo štvrtok, pre Canadiens to nebude nijaká pohroma. Veď jeho nový náhradník Al Montoya chytá zatiaľ famózne - po troch dueloch má priemer 1,3 inkasovaného gólu a 96,2-percentnú úspešnosť zásahov. Montreal najmä jeho zásluhou bodoval vo všetkých troch zápasoch a v utorok vynuloval obhajcu Stanleyho pohára Pittsburgh 36 zákrokmi (4:0). "Chytá skvele, čím na mňa znižuje tlak," konštatuje podľa nhl.com Price, držiteľ Vezinovej aj Hartovej trofeje za ročník 2014/2015, ktorý debutoval v montrealskej bránke v októbri 2007.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies