Príbuzní obetí letu MH370 vyjadrili veľký žiaľ nad správou o troskách

NETKY.SK • 6 August 2015, 08:56 • 2 min
Príbuzní obetí letu MH370 vyjadrili veľký žiaľ nad správou o troskách

KUALA LUMPUR - Malajzijskí príbuzní pasažierov letu MH370 spoločnosti Malaysia Airlines vyjadrili dnes žiaľ nad správou, že časť stroja nájdená minulý týždeň na ostrove Réunion pochádza z nezvestného lietadla. Tejto informácii nemohli najprv ani uveriť, píše agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Malajzijský premiér Najib Razak predtým na tlačovej konferencii oznámil, že odborníci "nezvratne potvrdili", že kus lietadla nájdený na francúzskom Réunione v západne časti Indického oceánu pochádza z letu MH370, nezvestného už 17 mesiacov.


Otec jedného z pasažierov, Selamat Omar (62), vyjadril "veľký žiaľ" nad týmto oznámením.
"Najprv som tomu nedokázal uveriť," povedal otec a hlas sa mu zlomil, približuje DPA. "Ale musím to prijať a brať ako osud," dodal.


Selamat uviedol, že si želá, aby malajzijská vláda pokračovala v pátraní po nezvestnom lietadle - "nech mi syna donesú domov".


Jacquita Gonzalesová, ktorej manžel Patrick Gomes bol hlavným stevardom letu, takisto vyjadrila nádej, že vláda bude pokračovať v hľadaní zvyšku lietadla.


"Až potom to bude pre nás uzatvorené," vysvetlila. Hajah Rema Idrisová (68), ktorej neter Nor Fadzillah Mat Rahimová sa nachádzala na palube letu MH370, uviedla, že jej rodina je správou zdrvená.


"Stále tomu nemôžeme uveriť. Potrebujeme čas, aby sme to úplne pochopili. Chcem svoju neter späť," dodala.
Experti vo Francúzsku od stredajšieho rána skúmali trosky - pravdepodobne vztlakovú klapku z krídla lietadla. Dospeli k záveru, že ide o flaperon, a to i na základe informácií, ktoré im poskytol výrobca stroja spoločnosť Boeing, ako aj jeho prevádzkovateľ letecká spoločnosť Malaysia Airlines.


Skutočnosť, že časť krídla nájdená minulý týždeň na ostrove Réunion pochádza zo zmiznutého lietadla Boeing 777-200ER spoločnosti Malaysia Airlines, už potvrdil aj malajzijský premiér Najib Razak.


Boeing dopravcu Malaysia Airlines s 239 osobami na palube zmizol 8. marca 2014 počas letu z Kuala Lumpuru do Pekingu. Réunion sa nachádza približne 3700 kilometrov od rozľahlého priestoru v južnej časti Indického oceánu pri západnom pobreží Austrálie, kde sa doteraz sústreďovalo pátranie po nezvestnom lietadle.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona