Príbuzní obetí havárie letu MH17 dostanú v rámci odškodného zálohu 37-tisíc eur

NETKY.SK • 8 August 2014, 18:29 • 2 min
Príbuzní obetí havárie letu MH17 dostanú v rámci odškodného zálohu 37-tisíc eur

BRUSEL/AMSTERDAM - Najbližší príbuzní obetí havárie lietadla spoločnosti Malaysia Airlines zostreleného nad východnou Ukrajinou dostanú v rámci odškodného zálohu vo výške 50.000 dolárov (37.000 eur).

slovakia

left justify in out

Uviedol to dnes holandský spravodajský server DutchNews.nl s odvolaním sa na vyjadrenie malajzijskej leteckej spoločnosti.
     

Táto záloha bude oddelená od sumy 5000 amerických dolárov, ktorú príbuzní od Malaysia Airlines už dostali ako prejav dobrej vôle na pokrytie počiatočných výdavkov.
     

Konečná výška odškodného zatiaľ nie je známa a jej stanovenie ešte zrejme určitý čas potrvá, uviedol právnik Jan van Zuuren zastupujúci spoločnosť Malaysia Airlines. Aj to je dôvod, prečo sa aerolínie rozhodli pre vyplatenie zálohy.
     

Príbuzní obetí havárie letu MH17 už boli o návrhu leteckej spoločnosti informovaní.
     

Holandské ministerstvo spravodlivosti dnes oznámilo, že sa podarilo identifikovať ďalších 21 obetí havárie, čím sa ich počet zvýšil na 23. Podľa komuniké holandského rezortu ide u novo identifikovaných osôb o 16 Holanďanov, dvoch občanov Malajzie a po jednej obeti z Kanady, Nemecka a Veľkej Británie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies