Príbuzní Diany predali Rubensov obraz za deväť miliónov libier

NETKY.SK • 7 Júl 2010, 12:36 • 2 min
Príbuzní Diany predali Rubensov obraz za deväť miliónov libier

Príbuzní Diany predali Rubensov obraz za deväť miliónov libier

slovakia

left justify in out

img

Maľbu flámskeho majstra Petra Paula Rubensa vydražili v utorok v Londýne za deväť miliónov libier (10,85 milióna eur). Spolu s ďalšími dielami ju ponúkli do dražby príbuzní zosnulej britskej princeznej Diany v rámci výpredaja rodinných umeleckých zbierok.
      Obraz s názvom Veliteľ pripravujúci sa na bitku vznikol v rokoch 1613-14. Podľa aukčnej siene Christie's ide o jedno z najvýznamnejších Rubensových diel, ktoré sa v súčasnosti nachádzajú v súkromných zbierkach v Británii.
      Maľba       bola vyše 200 rokov uložená v rodinnom sídle Dianiných predkov v strednom Anglicku. Pôvodne sa pripisovala neznámemu umelcovi z okruhu Rubensa, neskôr poprední experti uznali majstrovo autorstvo.
      Dianin brat gróf Spencer predal na utorkovej aukcii aj obraz kráľa Dávida od barokového maliara Il Guercina, ktorého cena dosiahla 5,2 milióna libier (6,27 milióna eur).
      Na utorkovej aukcii obrazov starých majstrov sa celkovo predali diela za 42,3 milióna libier (51 miliónov eur), čo aukčná sieň Christie's označila za "slušný" výsledok.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona