Príbuzní cestujúcich z letu MH370 zbierajú financie na pokračovanie v pátraní

NETKY.SK • 4 Marec 2017, 18:31 • 2 min
Príbuzní cestujúcich z letu MH370 zbierajú financie na pokračovanie v pátraní

KUALA LUMPUR - Príbuzní cestujúcich zmiznutého lietadla leteckej spoločnosti Malaysia Airlines dnes v Kuala Lumpure oznámili, že založili finančnú zbierku, ktorou chcú od súkromných darcov získať prostriedky na pokračovanie pátrania po lietadle.

slovakia

left justify in out

Ako uviedla agentúra DPA, dňa 8. marca uplynú tri roky, odkedy lietadlo typu Boeing 777 zmizlo počas letu z Kuala Lumpuru do Pekingu. Na palube lietadla bolo 239 ľudí.

 

Malajzijská, austrálska a čínska vláda 17. januára tohto roku oficiálne odvolali pátranie po zmiznutom lietadle v oblasti s rozlohou 120.000 kilometrov štvorcových v južnej časti Indického oceánu, a to dovtedy, kým sa nenájdu nové dôkazy.

 

Malajzia však súčasne oznámila, že ako pomoc pri objasňovaní prípadu privíta iniciatívu každého súkromného subjektu s príslušnou kvalifikáciou v pátraní po vrakoch lietadiel.

 

Zdroje austrálskeho tímu, ktorý viedol pozastavenú misiu, nedávno uviedli, že trosky MH370 sa s najväčšou pravdepodobnosťou nachádzajú severne od oblasti oficiálneho pátrania v Indickom oceáne, čo vyvolalo nádeje, že lietadlo ešte stále možno nájsť.

 

Do dnešného dňa sa podarilo nájsť 27 úlomkov, o ktorých sa predpokladá, že by mohli pochádzať zo zmiznutého lietadla. Medzi nimi sú aj dva, ktoré sa našli pred dvoma týždňami v Južnej Afrike.

Malajzijský minister dopravy Liow Tiong Lai, ktorý sa dnes zúčastnil na spomienkovom podujatí v Kuala Lumpure, uviedol, že vyšetrovatelia všetky úlomky analyzujú. Dodal tiež, že malajzijská vláda podpísala s niekoľkými krajinami na pobreží východnej Afriky zmluvy o koordinácii pátrania po troskách zmiznutého boeingu.

 

Odhaduje sa, že na spustenie nového pátrania po zmiznutom lietadle bude potrebných 15 miliónov dolárov.

l

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies