Príbuzní a priatelia rukojemníčky IS vzdali hold jej životu a práci

NETKY.SK • 19 Február 2015, 10:25 • 2 min
Príbuzní a priatelia rukojemníčky IS vzdali hold jej životu a práci

WASHINGTON - Príbuzní a priatelia si v stredu v meste Prescott v americkom štáte Arizona uctili pamiatku 26-ročnej humanitárnej pracovníčky Kayly Jean Muellerovej, ktorá v auguste 2013 padla v Sýrii do zajatia militantov Islamského štátu (IS) a nedávno zahynula pri útoku jordánskeho letectva.

slovakia

left justify in out

Na zhromaždení s krátkym príhovorom vystúpil Muellerovej brat Eric, ktorý prítomných nabádal, aby žili ako jeho sestra: starali sa o tých, ktorí trpia a poskytli im útechu. Súčasťou smútočného zhromaždenia, ktoré sa konalo vo svetle sviec, bola aj finančná a potravinová zbierka pre ľudí v núdzi.

 

Podľa posledných správ Muellerová, ktorej smrť potvrdil aj americký prezident Barack Obama, nebola radovou rukojemníčkou, ale podľa televízie ABC ju islamisti nútili, aby sa stala manželkou jedného z popredných veliteľov IS.

 

Americké médiá uviedli, že o výnimočnom postavení mladej ženy medzi rukojemníkmi vypovedá aj ručne napísaný list pre rodičov, v ktorom im Muellerová píše, že islamisti s ňou zaobchádzajú "s najväčším rešpektom a láskavosťou".

 

Američanka, ktorá dlhodobo pracovala ako humanitárna pracovníčka, zmizla v auguste roku 2013 po tom, ako radikálni islamisti obsadili sýrske mesto Aleppo.

2 pel žab

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies