Príbuzní a predstavitelia si pripomínajú obete havárie Germanwings

NETKY.SK • 17 Apríl 2015, 11:10 • 2 min
Príbuzní a predstavitelia si pripomínajú obete havárie Germanwings

BERLÍN - Nemecká kancelárka Angela Merkelová, prezident Joachim Gauck a stovky ďalších vrcholných predstaviteľov a príbuzných 150 ľudí, ktorí zahynuli minulý mesiac pri havárii dopravného lietadla spoločnosti Germanwings, sa dnes začali zhromažďovať vo významnej katedrále v Kolíne nad Rýnom, aby si uctili pamiatku obetí. Informovala o tom tlačová agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Kolínsky arcibiskup Rainer Maria Woelki uviedol, že zapália 150 sviečok na pamiatku každého človeka, ktorý pri tragédii zahynul, vrátane druhého pilota Andreasa Lubitza. Ten podľa presvedčenia vyšetrovateľov zámerne narazil lietadlom do úbočia Álp na juhu Francúzska. "Nie je našou úlohou súdiť," povedal Woelki pre nemecký denník Bild.

 

Na dnešnej zádušnej omši sa očakáva približne 1400 smútočných hostí a zástavy v celej krajine majú byť podľa nariadenia stiahnuté na pol žrde na znak pocty obetiam leteckej havárie.

 

Lufthansa zverejnila pred omšou celostranovú kondolenciu v denníkoch

Nemecká letecká spoločnosť Lufthansa dnes zverejnila celostranovú kondolenciu v nemeckých celoštátnych denníkoch, ešte pred začiatkom smútočnej omše v katedrále v Kolíne nad Rýnom na pamiatku 150 ľudí, ktorí 24. marca zahynuli pri havárii lietadla spoločnosti Germanwings vo francúzskych Alpách.

 

"Smútime za našimi cestujúcimi a kolegami, ktorí prišli o život v lietadle spoločnosti Germanwings pri katastrofe neďaleko Seyne-les-Alpes. Nikdy na nich nezabudneme," uvádzalo sa v sústrastnom odkaze Lufthansy, materskej spoločnosti aerolínií Germanwings.

 

Lufthansa sa pred ekumenickou omšou v historickej katolíckej katedrále v Kolíne obrátila aj na príbuzných a blízkych obetí. Letecká spoločnosť uviedla, že je "hlboko šokovaná a rozrušená" a "vyjadruje úprimnú sústrasť všetkým príbuzným, priateľom a kolegom tých, čo zahynuli".

"Budeme pri nich stáť," uvádzala spoločnosť na záver svojej kondolencie, z ktorej citovala agentúra DPA.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies