Pribudne nová daň?! Kažimír chce zdaniť dividendy!

NETKY.SK • 25 Jún 2014, 10:25 • 2 min
Pribudne nová daň?! Kažimír chce zdaniť dividendy!

BRATISLAVA - Podľa zistení Hospodárskych novín rezort ministra financií Petra Kažimíra pripravuje zdanenie dividend.

slovakia

left justify in out

Od budúceho roka by tak všetci podnikatelia, ktorí si vyplácajú zisky, mohli prvýkrát štátu platiť okolo desať percent z nich. Komentovať akékoľvek opatrenia by bolo v súčasnosti predčasné - odkázal rezort financií. Pôjde tak o druhú najvýraznejšiu zmenu pre biznis od zvýšenia dane zo ziskov firiem.

 

Doteraz podnikatelia platili z dividend len 14 percentné zdravotné odvody, ktoré mali strop. Najviac mal podnikateľ odviesť štátu 6700 eur. Strop sa má po novom zrušiť. Platiť sa tak bude z celej sumy.

 

V praxi to bude vyzerať tak, že si podnikateľ vyplatí zisk 80-tisíc eur. Kým v súčasnosti z neho zaplatil maximálnych 6700 eur, po novom môže osemtisíc. Podľa šéfa Podnikateľskej aliancie Slovenska Roberta Kičinu môže novinka odradiť zahraničných investorov. "Tí doteraz videli v prvom rade to, že takúto daň v pravom zmysle slova nemáme," uzavrel.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies