Pribúdajú hlásenia o škodách spôsobených počasím

NETKY.SK • 17 August 2015, 13:10 • 2 min
Pribúdajú hlásenia o škodách spôsobených počasím

BRATISLAVA - Víkendové búrky, ktoré sa prehnali viacerými časťami Slovenska, zanechali po sebe stopy.

slovakia

left justify in out

ČSOB Poisťovňa zaznamenala zatiaľ niekoľko hlásení, ako napríklad altánok poškodený krúpami, zaplavené obytné priestory a suterény. Očakáva sa, že postupne budú pribúdať ďalšie hlásenia škôd.

 

Ľudia však môžu aspoň čiastočne eliminovať škody spôsobené nepriaznivým počasím. Ideálne je, ak má človek poistenú domácnosť aj nehnuteľnosť. Ten, kto má poistenú domácnosť, má pokryté škody, ktoré vznikli napríklad na domácich spotrebičoch, ako sú práčka, televízor, chladnička. Poistenie domácnosti zahŕňa aj škody vzniknuté na zariadení, ako sú sedačka, koberce či nábytok.

 

Dôležité je aj poistene nehnuteľnosti, ktoré zase zahŕňa konštrukciu, a teda stavbu domu či bytu. Sú to napríklad steny, podlahy, parkety, strecha, vchodové dvere, okná, radiátory a podobne.

 

Poistnú udalosť treba čo najskôr telefonicky nahlásiť poisťovni a škodu čo najpresnejšie zdokumentovať, najlepšie vyhotovením fotografií. Následne treba začať s odstraňovaním následkov, a tým pádom predísť ďalším škodám.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies