Približne dvesto ľudí prišlo pred dom primátora Rašiho

NETKY.SK • 15 Júl 2016, 07:28 • 2 min
Približne dvesto ľudí prišlo pred dom primátora Rašiho

KOŠICE – Približne dvesto ľudí sa dnes podvečer zišlo pred rodinným domom košického primátora Richarda Rašiho, aby mu v súvislosti s rozšírením plateného parkovania v desiatich zónach širšieho centra mesta odovzdali svoje odkazy.

slovakia

left justify in out

No len niekoľkí vhodili do poštovej schránky letáčiky s odkazmi vrátane zástupcov iniciatívy Nezaplatím EEI ani cent - občianska neposlušnosť. Celé stretnutie sa uskutočnilo bez rušivých momentov. Nikto nepredniesol žiadne prejavy. Ľudia párkrát zakričali Raši poď von, Raši odstúp. Po približne trištvrte hodine sa po výzve zástupcu iniciatívy ľudia v pokoji rozišli.


Ako novinárom povedal zástupca iniciatívy Nezaplatím EEI ani cent Henrich Burdiga, nejde o nijaké protestné zhromaždenie, ale pán primátor od zastupiteľstva 13. júna je nezastihnuteľný, nereaguje na listy, s verejnosťou nekomunikuje, tak aspoň takouto cestou mu občania dali na vedomie, aký majú názor na systém plateného parkovania. „Od ľudí sme zozbierali písomné odkazy primátorovi, ktoré mu doručíme do podateľne košického magistrátu,“ povedal Burdiga.

 

Iniciatíva Nezaplatím EEI ani cent spolu s petičným výborom vystupujú pod heslami Nechceme EEI a Parkovanie nemá byť biznis. Ako uviedol Burdiga, spoločne žiadajú zriadiť mestský podnik s transparentným účtom pre parkovanie, úpravu pred rokom schváleného VZN o parkovaní a najmä znížením ceny prvej rezidentskej karty z 35 na päť eur, maximálnu cenu jedno euro za parkovanie v centre a v zónach mimo centra za 0,5 eura, možnosť získania rezidentskej karty aj na základe nájomnej zmluvy, možnosť zakúpenia tzv. návštevníckej karty, zisk z výberu parkovného sa musí využívať výhradne na riešenie parkovania v meste. Okrem toho majú ešte ďalších deväť bodov
Zavedenie plateného parkovania v desiatich zónach širšieho centra mesta od 1. júla vyvolalo medzi obyvateľmi Košíc búrku nevôle voči súkromnej spoločnosti EEI, ktorá realizuje svoju koncepciu. Nespokojnosť časti obyvateľov vyústila do verejných protestov a petície za zrušenie VZN o regulovanom platenom parkovaní.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies