Približne 70 ľudí už vytiahli záchranári spod trosiek budov

NETKY.SK • 23 September 2017, 06:56 • 2 min
Približne 70 ľudí už vytiahli záchranári spod trosiek budov

MEXIKO - Približne 70 ľudí už vytiahli záchranári spod trosiek budov, ktoré sa v Mexiku zrútili po utorňajšom zemetrasení s magnitúdou 7,1, uviedla dnes s odvolaním sa na mexické úrady agentúra DPA. Šanca na nájdenie ďalších preživších je však po vyše troch dňoch už mizivá.

slovakia

left justify in out

"So všetkou energiou a intenzitou, ktorú dokážeme nazhromaždiť, budeme pokračovať v našom úsilí nájsť ďalších preživších," povedal starosta mexického hlavného mesta Miguel Ángel Mancera.

 

Počet obetí na životoch, ktoré si vyžiadalo zemetrasenie medzičasom stúpol na 293, uviedol národný koordinátor mexickej civilnej obrany Luis Felipe Puente. Len v samotnej metropole Mexiko si zemetrasenie podľa jeho slov vyžiadalo 155 obetí, pričom ďalších 30 či 40 ľudí je tam stále nezvestných.

 

Okrem mesta Mexiko postihlo zemetrasenie najmä štáty Morelos a Puebla, v ktorých sú zničené a poškodené tisícky budov.

 

K najnovšej tragédii došlo v deň, keď si Mexičania pripomínali 32. výročie ničivého zemetrasenia z roku 1985, pri ktorom zahynulo viac ako 10.000 ľudí a veľká časť hlavného mesta bola zničená. V krajine sa v utorok dokonca konalo cvičenie pre prípad evakuácie v dôsledku zemetrasenia.

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies