Približne 200 novinárov odmietlo bezvýhradne podporovať vládu

NETKY.SK • 2 November 2014, 13:20 • 2 min
Približne 200 novinárov odmietlo bezvýhradne podporovať vládu

KÁHIRA - Približne 200 egyptských novinárov odmietlo dnes rešpektovať nedávne vyhlásenie vydavateľov periodickej tlače, ktorí sa v záujme boja proti terorizmu zaviazali takmer bezvýhradne podporovať súčasnú vládu a vo svojich periodikách neuverejňovať kritiku polície, armády a súdnictva.

slovakia

left justify in out

V dnešnom vyhlásení egyptských novinárov sa podľa agentúry AP uvádza, že boj proti terorizmu je povinnosťou, ktorá nemá nič spoločné s "dobrovoľným zrieknutím sa" slobody slova. 
      

Vyhlásenie podpory vláde, ktoré vydavatelia tlače zverejnili minulý týždeň, bolo reakciou na výzvu egyptského prezidenta Abdala Fattáha Sísího, aby ho novinári podporili v boji proti terorizmu po tom, ako islamisti na severovýchodnom cípe Sinajského polostrova zabili pred týždňom 31 vládnych vojakov.
      

Egyptské sily už tri roky vedú na severnom Sinaji rozsiahlu ofenzívu proti islamistom, ktorí premenili niekoľko tamojších lokalít na svoje bašty, a podnikajú útoky proti príslušníkom egyptských ozbrojených síl a polície.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona