Približne 200 Mikulášov bežalo pre dobrú vec

NETKY.SK • 3 December 2016, 18:19 • 2 min
Približne 200 Mikulášov bežalo pre dobrú vec

BANSKÁ BYSTRICA - Približne 200 ľudí všetkých vekových kategórií sa dnes večer zapojilo v Banskej Bystrici do charitatívneho Mikulášskeho behu na pomoc ženám s onkologickým ochorením. Výnos z podujatia bude použitý na nákup doplnkov výživy na posilnenie imunity a zmiernenie prejavov onkologickej liečby u žien, ktoré ju aktuálne podstupujú.

slovakia

left justify in out

Jedným z organizátorov bolo aj v tomto roku Občianske združenie Viktorky, združujúce ženy s onkologickým ochorením. "Je nás asi 30 až 35 aktívnych členiek. Stretávame sa pravidelne, chodíme na rôzne podujatia predovšetkým zamerané na psychosociálnu pomoc a podporu telesného a duševného zdravia," povedala TASR členka združenia Mária Blažeková. Uskutočňujú sa tiež pravidelné rozhovory so psychológom, priateľské stretnutia a výlety.

 

Myšlienka organizovať Mikulášsky beh na podporu žien s onkologickým ochorením vznikla pred tromi rokmi. "Týmto podujatím dávame možnosť a nádej ostatným ľuďom, že sa nemusia choroby báť a dá sa žiť aj tak," pripomenula.

 

Každý, kto sa dnes charitatívneho behu od centra Europa po Námestie SNP zúčastnil a prispel desiatimi eurami, dostal od organizátorov mikulášsky oblek. V cieli navyše dostal aj čaj a malý darček. Účastníkov behu, členky združenia, ako aj všetky ženy, postihnuté onkologickým ochorením prišla podporiť a beh aj absolvovala moderátorka Adela Banášová.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies