Približne 13,5 milióna ľudí v Sýrii potrebuje pomoc a ochranu

NETKY.SK • 27 Október 2015, 18:31 • 2 min
Približne 13,5 milióna ľudí v Sýrii potrebuje pomoc a ochranu

NEW YORK - Približne 13,5 milióna ľudí vo vojnou zmietanej Sýrii, z toho vyše šesť miliónov detí, potrebuje pomoc a istú formu ochrany.

slovakia

left justify in out

Uviedol to dnes námestník generálneho tajomníka OSN pre humanitárne operácie Stephen O'Brien.

 

Podľa agentúry AP O'Brien na zasadaní Bezpečnostnej rady OSN varoval, že tento počet predstavuje nárast o 1,2 milióna ľudí iba za uplynulých desať mesiacov a s blížiacou sa zimou sa situácia pre mnohé rodiny ešte zhorší.

 

"Ide o jednu z najhorších vysídľovacích kríz modernej doby... Boje a násilnosti donútili viac ako polovicu obyvateľstva Sýrie opustiť svoje domovy, a to v priebehu len štyroch rokov, mnohých z nich viackrát," povedal O'Brien.

 

Podľa jeho údajov je v Sýrii vnútorne vysídlených 6,5 milióna ľudí. Ďalších 4,2 milióna osôb odtiaľ utieklo. Viac ako 50 percent zo 680.000 ľudí, ktorí tento rok dorazili do Európy cez Stredozemné more, sú podľa neho Sýrčania. "Majú právo žiadať o azyl bez akejkoľvek formy diskriminácie," dodal O'Brien.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies