Približne 100 indických dievčat sa v škole priotrávilo jedlom

NETKY.SK • 29 Júl 2013, 07:15 • 2 min
Približne 100 indických dievčat sa v škole priotrávilo jedlom

NAÍ DILLÍ - Približne 100 žiačok dievčenskej školy v indickom meste Šegao ležiacom v štáte Maharáštra dnes previezli do nemocnice, pretože sa sťažovali na otravu jedlom. Oznámili to televízia IBN a tlačová agentúra PTI.

slovakia

left justify in out

Miestne úrady uviedli, že dievčatá začali mať zdravotné problémy po tom, čo v nedeľu okolo 20.30 h miestneho času zjedli večeru. Školáčky vo veku 12-15 rokov sa sťažovali na silné bolesti a zvracali, preto ich previezli do štátnej nemocnice.

Okolo 40 dievčat následne z nemocnice prepustili a podľa lekárov väčšina z nich je mimo nebezpečenstva ohrozenia života. Príčina incidentu zatiaľ nie je známa.

Udalosť sa stala v čase, keď indické úrady sprísnili kontroly stravy podávanej študentom s ohľadom na množiace sa prípady otravy jedlom v rôznych častiach krajiny. 

V indickom štáte Bihár zomrelo v polovici júla 23 detí po skonzumovaní bezplatného obeda v štátnej škole. Vyšetrovanie dospelo k záveru, že riaditeľka školy zanedbala kontrolu prípravy obedov a bola obvinená z "trestuhodnej nedbanlivosti". Žena s manželom viedli obchod zásobujúci školu potravinami a po masovej otrave detí sú na úteku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies