Príbeh zo života: Keď problém kričí, aké je všetko zlé, treba mu pripomínať, aký dobrý je Boh

NETKY.SK • 22 Február 2022, 09:35 • 2 min
Príbeh zo života: Keď problém kričí, aké je všetko zlé, treba mu pripomínať, aký dobrý je Boh

Je len málo vecí, akokoľvek naivní by sme boli, na ktoré sa dá s celkovou istotou spoľahnúť. Veď keď uvážime negatíva a sčítame všetky možné pozitíva, beztak si musíme priznať, že sme bezmocní i ovládať si vlastné srdcia, z čoho vyplýva, že akákoľvek čo i len malá snaha prevziať panstvo nad dianím, je zbytočná, ba dokonca smiešna.

slovakia

left justify in out

Počasie je blázon bez rozumu, ktoré navyše nemá uši, pretože ak by nejaké malo, neprekvapilo by nás toľkými zvratmi v denných a týždenných príbehoch. Nehovoriac o skutočnosti, síce smutnej, ale pravdivej, že priatelia sa menia, približujú sa i vzďaľujú, zaľúbenci postrácajú lásku ako kľúče a z dôveryhodných sa stávajú majstri-klamári.

 

img


Tie i ďalšie záležitosti, nás nútia pochybovať, či je čosi, aspoň jedno jediné, o čom netreba pochybovať a čo ostane rovnaké, s bodkou na konci, aj keby svet prestal stáť na nohách.

 

Budík


Jedna žena, v zmienenom čase dosť skormútená, premýšľala, ako by asi prekonala terajšie utrpenie. Bola kresťansky založená, čo znamená, že Boh jej svietil po kráčaní na zemi ako hviezda jasná. Avšak súženie spôsobilo, že svetlo, predtým ohurujúco žiarivé, nerozdávalo smer, a všade, kamkoľvek sa pozrela, vídala temnotu temnejšiu ako hlboká noc.


Sama si uznala, že pokračovať rovnako nemá zmysel, a ak má zažívať dobro, čo jej Stvoriteľ láskavo nachystal do budúcnosti, (o čom, pravdaže, vôbec nepochybovala), potom je pravý čas zamerať sa na istotu a pripomínať si ju dovtedy, kým sa nevsiakne do každého póru tela a nebude prebývať v duši.


Siahla teda po mobilnom telefóne a nahľadala budík. Beztak si ho musela nastaviť, aby nebodaj nezabudla na dôležité liečivá, bez ktorých by sa zdravotný stav dosť pravdepodobne nezlepšil.
 

 

img

 

Poznámka

 

Nechcela len pípnutie časového oznamu, využila i možnosť pridať čosi navyše. Mobil sa jej spýtal, či mieni využiť príležitosť naťukať k budíku aj vetu či aspoň zopár slov a ona neváhala a dala sa do písania. Bolo to jednoduché, oveľa ľahšie než by sa väčšina nazdávala. Širší úsmev jej spôsobila maličkosť, pretože do riadku s budíkom si spísala myšlienky, ktoré sa jej v rámci 24 hodín neustále vracali a získavali jej pozornosť.

 

Boh ťa miluje.
Boh je s tebou.
Boh ťa neopustí.
Boh má pre teba sľubné obdobia a zlé sa skončí.

 

img


Kedykoľvek sa ohlásil budík, tvár sa jej rozjasnila. Stačilo obrátiť zrak na nepominuteľné, nespochybniteľné, na to, čo je skutočnejšie než skutočnosť. Stačí všímať si Boha. On je istota jediná a prináša so sebou pokoj aj v nepokoji.

 

Prečítajte si: TIPY NA KNIHY: Zdá sa, že prekliatie má meno láska a protiklady si aj tak k sebe vždy nájdu cestu



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michaela Mihokova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona