Príbeh třineckého žolíka Irgla presiahol šport

NETKY.SK • 7 Apríl 2015, 10:54 • 2 min
Príbeh třineckého žolíka Irgla presiahol šport

PRAHA - Český hokejový útočník Zbyněk Irgl sa po päťmesačnej nútenej pauze pre odstraňovanie rakovinového nádoru vrátil na ľad vo veľkom štýle.

slovakia

left justify in out

Útočník Třinca najskôr rozhodol v sobotu v piatom semifinále nájazdy a v pondelok strelil na ľade Sparty Praha tri minúty pred koncom postupový gól do finále na 3:2. "Oceliari" vyhrali sériu so Spartou 4:2 na zápasy.


"Bol to pre nás žolík, ktorý sa vytiahol v pravý čas. Obidve stretnutia rozhodol a veľmi nám pomohol," priznal podľa webu českého denníka Sport tréner Třinca Jiří Kalous. Slová uznania si skúsený útočník mohol vypočuť aj od kouča súpera Josefa Jandača: "Poznám ho osobne, je to výborný hráč i chlap. Jemu osobne to želám, neprajem to Třincu, ale je to životný príbeh. Možno, že to bol ten kľúčový hráč, v pravý čas vytiahol svoje hokejové umenie."


Irgl sa vrátil v skvelej kondícii i forme. S novinármi až do konca play-off nebude hovoriť. "Je neskutočné, ako nám pomohol. Bola to posledná kocka do našej mozaiky. Dva mesiace na sebe drel a stále dúfal, že sa vráti," priznal pre web Sportu kapitán Třinca Rostislav Klesla. Třinec začne boj o titul v sobotu, jeho súperom vo finále bude Litvínov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies