Príbeh so šťastným koncom: Mačka odišla z domu, našli ju vo viac ako 3700 kilometrov vzdialenom meste

NETKY.SK • 24 November 2014, 14:36 • 2 min
Príbeh so šťastným koncom: Mačka odišla z domu, našli ju vo viac ako 3700 kilometrov vzdialenom meste

NEW YORK - Mača, ktoré sa minulý mesiac stratilo majiteľovi z mesta Albuquerque v Novom Mexiku, našli v 3700 kilometrov vzdialenom štáte Maine.

slovakia

left justify in out

Keď chovateľ mačiatka menom Spice zistil, že ho niet, myslel si, že už ho nikdy neuvidí. Ono sa však 11. novembra objavilo na východe USA v útulku vo Westbrooku v Maine. Do zariadenia Patsy Murphy ho priniesol istý Bob Watterson, ktorý ho našiel 5. novembra zabalené v cestovnej taške, keď vykladal nábytok určený pre miestnu katolícku charitu. Mača vraj malo v taške pribalené jedlo i podstielku. Muž si ho vzal domov, kde sa oň šesť dní staral a následne ho odniesol do spomínaného útulku, kde ho identifikovali na základe mikročipu.

 

"Je to naozaj zvláštny príbeh. Kiež by nám dokázala povedať, čo presne sa stalo," povedala Murphy o malej mačke. "Ihneď sme kontaktovali jej majiteľa a začali sme pracovať na tom, aby sme mu ju vrátili," uviedla ďalej správkyňa útulku a dodala, že Spice prevezú k majiteľovi, hneď ako sa vylieči z infekcie dýchacích ciest. Náklady za cestu domov sa podujal zaplatiť istý podnikateľ z Maine. "Som nesmierne vďačný za to, že sa mačiatko bude môcť vrátiť domov k svojmu majiteľovi i za to, že sa spojilo toľko ľudí, aby mu pomohli," doplnil Watterson.

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies