Príbeh rómskej komunity sa nekončí: Boh tam koná neuveriteľné veci!

NETKY.SK • 16 December 2021, 15:00 • 2 min
Príbeh rómskej komunity sa nekončí: Boh tam koná neuveriteľné veci!

Pred istým časom, keď dedinu s názvom Sliepkovce postihla pohroma v podobe niekoľko chorých jedincov s ťažkým priebehom koronavírusu, rozhodla sa tamojšia rómska komunita prepustiť do temnoty lúče svetla.

slovakia

left justify in out

Na svedomí to mal Rudolf, muž s dobrou povesťou, pevnou vierou v Boha a autoritou, pre ktorú si ho dedinčania ctia natoľko, že po jeho názore pátrajú, ako keby to bol vysoko hodnotný poklad. Modlilo sa a stále sa modlí, v pravidelnom čase, pričom sa využíva sociálna sieť, aby sa neporušili vládou nastavené opatrenia a aby sa nebodaj neprispelo k šíreniu nákazy.

 

img


Svedectvá

 

Keď sa online stretnutie koná, myslí sa i na príhovor, v rámci ktorého je dôležité, teda najmä pre rečníka Rudolfa, zdôrazniť čestnosť ako vyjadrenie úcty k Stvoriteľovi. V terajšku sa rozrastá počet tých, ktorí s istotou prehlasujú, že spoločne strávený čas prináša skutočnú, a nielen povrchnú zmenu. Dôkazom je i jedna žena, ktorá so všetkou úprimnosťou vyliala svoju nedávnu skúsenosť, aby podčiarkla, že to s Bohom nemyslí len tak, ale prikladá k viere aj čistotu.

 

Mobil

 

Bolo to takto. Na zemi našla cudzí mobilný telefón, ktorý na prvý pohľad pôsobil ako dobrý pomocník pre kohokoľvek, kto sa ho naučí skrotiť. Iste, objav to bol lákavý, pretože sa zdalo celkom zrejmé, že je len nedávno kupovaný, a teda by sa nemal tak ľahko poškodiť. Navyše žena si všimla, že obsahuje i dajakú najnovšiu hru, ktorá by pre nejedného záujemcu predstavovala rozptýlenie.

 

Prečítajte si tiež: Skutočný príbeh: Aj takto to môže vyzerať, keď sa Rómovia spoja!

 

Nutkanie nechať si ho a predstierať, ako keby jej patril, síce silnelo, ale presvedčenie, že Boh by podobný postoj nielenže neschválil, ale by ho považoval za hriešny, napokon zvíťazilo. Nájdené teda dala tam, kam dať mala, priznala, ako a kedy ho zbadala a ani náznakom svoj čin neoľutovala. Naopak, dobre si uvedomuje, že k ľútosti by skôr prispela krádež, a nie čestné priznanie sa.

 

img

 

Zásluhu pripisuje iba Bohu, pretože, ako sa nechala počuť, ak by v Neho neuverila a nepremieňali ju modlitebné večery, pravdepodobne by to dopadlo celkom inak. Raz darmo, Boh zasahuje do ľudských sŕdc tak, že z minulosti urobí iba matnú spomienku na čosi, čo raz bolo, ale už viac nie je. Koniec koncov o tom vraví i verš z Biblie, ktorý sľubuje, že kto sa k Najvyššiemu privinie, bude mať vymenené vnímanie. Namiesto srdca, čo bývalo kamenné, mu v hrudi potlčie iné, mäsité, plné súcitu a pretekajúce pravdou.

 

Súdržnosť

 

A aby som nezabudla, zo zdroja, a to dôveryhodného vieme, že v Sliepkovciach sa pije súdržnosť aj vtedy, keď ľudstvo netrpí pod náporom epidémie. Ak sa ponešťastí a niekomu chudobnejšiemu je nutné vystrojiť pohreb, finančne prispieva každý, kto len môže, pričom nezáleží na tom, či darca zosnulého poznal osobne alebo len z rečí.

 

Možno vás zaujme: Europoslanci odsúdili diskrimináciu Rómov v EÚ



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michaela Mihokova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona