Príbeh Júlie z Ukrajiny: Nie som sama, lebo Boh je so mnou!

NETKY.SK • 28 Február 2022, 06:42 • 2 min
Príbeh Júlie z Ukrajiny: Nie som sama, lebo Boh je so mnou!

Keby sa mala vyzdvihnúť jediná Božia vlastnosť, hoc ich má miliardy a bezpochyby je každá hodná úcty a obdivu, pravdepodobne väčšina pomyslí na Jeho schopnosť milovať. Áno, Boh je láska, a vo svojom ľúbení nehľadí na viditeľný zovňajšok, ba ani národ nerozhoduje. Je všadeprítomný a ponúka sa komukoľvek, kto je ochotný dokorán Mu otvoriť dvere srdca.

slovakia

left justify in out

Júlia je z Ukrajiny a rovnako i ona podľahla sile Božej lásky. Ako by aj nie, keď ju neraz presvedčil, že Jemu sa dôverovať oplatí a že keby aj tisíc ráz spadla, tisíc ráz ju zdvihne.

 

img

 

Je to žena mladá, a aj keď vzhľad nie je dôležitý, bola jej nadelená aj fyzická krása. Navyše jej Boh dal múdrosť, aby vyštudovala dve vysoké školy a ani raz svoje tituly nezneužila v prospech pýchy, ani ich len nespomínala na počkanie, hoc by jej to nikto nevyčítal.

 

Veľký sen

 

Júlia mala odjakživa sen, chcela si kúpiť byt v meste, v ktorom i býva, teda v Kyjeve. V snahe zabezpečiť si aspoň aké-také finančné prostriedky, nepohrdla ani manuálnou robotou a robila, čo prišlo pod ruku. Niekoľko rokov prežila i na území Slovenska a získala si viacerých veriacich priateľov, ktorí s ňou s radosťou udržiavajú kontakt, aj keď sa neskôr opäť vrátila na milovanú Ukrajinu a delia ich od seba kilometre.

 

Prečítajte si tiež: DOJÍMAVÝ PRÍBEH Z UKRAJINY: Pár sa zosobášil a po obrade išiel bojovať za vlasť

 

Po istom čase si svoj dávny sen i splnila, vďaka čomu sa noc čo noc ukladá na odpočinok vo vlastnom byte a v snoch môže fantázii načrtnúť iné, zatiaľ nesplnené túžby.

 

Zobudenie

 

Vo štvrtok sa zobudila o piatej ráno, začula totiž, ako zrejme celé obyvateľstvo, hlasné výbuchy, ktoré sa nedali prepočuť. „Ako sa máš, ako to zvládaš?“ pýtali sa jej kresťanskí priatelia zo Slovenska prostredníctvom sociálnych sietí. „Som v byte, jesť čo mám, som v poriadku,“ odpovedala ona, stále si udržiavajúc pokojné zmýšľanie.

 

img

 

V piatkové ráno sa situácia zopakovala, ibaže tentoraz ju nepríjemné výbušné prebudenie zastihlo o šiestej, teda o hodinu neskôr ako deň predtým. „Nechceš ísť k rodičom?“ dostala opäť otázku.

 

Jej rodina žije ďaleko od mesta, prebývajú na jednej dedine, a ako Júlia povedala, dostať sa tam by trvalo dlho. Navyše to v danom okamihu ani nepovažovala za potrebné. „Veď ja nie som sama,“ vyjadrila sa presvedčivo v hlasovej správe, „Boh je so mnou!“

 

Dramatická zmena

 

V rovnaký deň však na dvere zaklopala dramatická zmena. Kým predtým si Júlia akosi nepripúšťala čosi zlé, potom viac nevládala čeliť krutostiam. Miestny pastor s láskou otvoril dvere do cirkvi, aby tí, ktorí chcú a potrebujú, mohli prísť a stráviť v modlitebnej miestnosti toľko času, koľko len bude treba. A tak sa miestnosť naplnila, ľudia prichádzali a jednostaj volali k Bohu.

 

K téme: DOJÍMAVÝ PRÍBEH: 80-ročného ukrajinského dôchodcu odfotili, ako sa pokúša dostať do armády, aby bojoval za vlasť

 

„Je to strašné,“ poslala nakoniec sama Júlia ďalšiu správu. „Čo sa stalo?“ pýtali sa jej priatelia s obavami. „Vojna,“ reagovala jednoducho a výstižne.

 

img

 

Podľa jej slov noci trávia v pivnici, schúlení a modliaci sa. Nad všetky nepriaznivé okolnosti ale nezabúdajú vyvyšovať meno Ježiš. „Cítime moc modlitieb. Všetky modlitby sú pred Bohom.“ A najsilnejšie vyhlásenie s dávkou odvahy: „Boh je s nami!“

 

Jej pre niekoho obyčajný príbeh je svedectvom viery. Viery, ktorá sa neskláňa. Viery, ktorá sa nehrbí. Viery, ktorá dvíha hlavu, aby jej pohľad smeroval neustále, dňom i nocou, k Bohu, Stvoriteľovi neba aj zeme.

 

„Všetko vládzem v Kristovi, ktorý ma posilňuje,“ napísal raz dávno apoštol Pavol a on skutočne poznal aj hlad aj sýtosť, aj zimu aj teplo, aj lásku aj nenávisť. Nikdy však nezabudol, kde je jeho záchrana a odpoveď na problémy, akokoľvek veľké by sa zdali.

 

img

 

A napokon, nech to uzatvoria slová zo Žalmu, ktoré jasne a výstižne deklarujú, že tam, kde je Boh, nič nie je stratené. Pozdvihujem si oči k vrchom: Odkiaľ mi príde pomoc? Od Hospodina moja pomoc, ktorý učinil nebo i zem. Nedá sa klátiť tvojej nohe; tvoj ochranca nedrieme. Nie, nedrieme a nespí ochranca Izraela. Hospodin je tvojím ochrancom, Hospodin ti je clonou po pravici; slnko ťa vo dne neraní úpalom ani mesiac v noci. Chrániť ťa bude Hospodin pred každým zlom, On bude chrániť tvoju dušu. Hospodin bude chrániť tvoje vychádzanie i tvoje vchádzanie odteraz až naveky.“

 

Možno vás zaujme: Ruskí oligarchovia vyzvali na ukončenie vojny




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michaela Mihokova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies