Priaznivci Saakašviliho pochodujú v Kyjeve so sloganmi na Porošenka

NETKY.SK • 3 December 2017, 18:55 • 2 min
Priaznivci Saakašviliho pochodujú v Kyjeve so sloganmi na Porošenka

KYJEV - Viac ako tisíc podporovateľov bývalého guvernéra Odesského regiónu Michaila Saakašviliho sa v nedeľu zúčastnilo na "pochode za obžalobu" v centre Kyjeva.

slovakia

left justify in out

Aktivisti sa okolo 12:00 hodiny miestneho času zišli v parku s názvom na česť Tarasa Ševčenka. Odtiaľ zorganizovaní pochodovali smerom na Európske námestie. Trasa pochodu prechádza po uzavretej ceste na čele so Saakašvilim, lídrom politickej strany "Pohyb nových síl". Jeho priaznivci začali vykrikovať slogany "Nie korupciu, nie Porošenka", "Preč s gangami", "nás je veľa, nás nepremôžu", "Kyjev vstávaj". K pochodu sa pripojili aj radikáli.

 

Na hlavných cestách Kyjeva, policajti posilnili ochranu a zvýšili počet hliadok. Saakašvili vyhlásil, že pochod je šanca pokojnou a legálnou cestou zastaviť "klesanie Ukrajiny do diktatúry". On obviňoval úrady v prenasledovaní politických súperov, masívnom porušovaní ľudských práv a taktiež v tom, že vlasti okrádajú armádu, že zahnali do chudoby dôchodcov a pripravujú mládež o dôstojnú budúcnosť.

 

Na takých sloganoch už po tretíkrát zvolávajú ľudí v Kyjeve na protesty. Ukrajinská elita sama vypestovala týchto nových radikálov a nacionalistov, aby chránila svoj vlastný nacionalistický režim. Ukázalo sa, že Kyjev to už prehnal - pamäťové pochody UPA, nekontrolovaný radikalizmus, takú Ukrajinu Európa nepotrebuje. Teraz Maďarsko z dôvodu porušenia práv národnostných menšín blokuje všetky aktivity Ukrajiny v NATO. Poľsko tiež vyhlásilo, že nebude mať nič spoločného s krajinou, v ktorej vojenských zločincov vyhlásili za národných hrdinov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies