Priaznivci Orbána pochodujú Budapešťou

NETKY.SK • 29 Marec 2014, 14:34 • 2 min
Priaznivci Orbána pochodujú Budapešťou

BUDAPEŠŤ - Tisíce priaznivcov vlády maďarského premiéra Viktora Orbána sa dnes zhromaždili na budapeštianskom Kossuthovom námestí, aby týždeň pred parlamentnými voľbami pochodom mestom vyjadrili podporu bloku vládnych strán Fidesz-KDNP.

slovakia

left justify in out

Podujatie pod názvom Pochod mieru usporiadalo už po piaty raz Fórum občianskeho zomknutia (CÖF). V predchádzajúcich rokoch sa týchto podujatí pravidelne zúčastňovali státisíce ľudí, svoje sympatie Orbánovi viackrát vyjadrili aj stovky Poliakov.

 

CÖF na dnešnom pochode očakáva rekordnú účasť; do hlavného mesta privážali ľudí autobusmi zo všetkých kútov krajiny. Pochod smeruje na Námestie hrdinov, kde popoludní vystúpi s prejavom predseda vlády a predseda Fideszu Viktor Orbán.

 

Politológ Tamás Fricz, ktorý je jedným z organizátorov pochodu, na svojom blogu napísal, že iniciatíva je potrebná nato, aby sa deklarovala potreba uzatvoriť obdobie postkomunizmu, a tým definitívne uzatvoriť i zmenu režimu.  "Začne sa obdobie demokracie založenej na národnej suverenite, ktorá bude spočívať na základoch silnej občianskej spoločnosti, občianskeho sebavedomia a na maďarsko-maďarskom zmierení," napísal Fricz.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies