Priaznivci Bezáka prišli opäť na omšu biskupov

NETKY.SK • 6 Október 2013, 12:49 • 2 min
Priaznivci Bezáka prišli opäť na omšu biskupov

BRATISLAVA - Priaznivci Bezáka držali na omši fotky s podobizňou odvolaného arcibiskupa.

slovakia

left justify in out

Priaznivci odvolaného arcibiskupa Róberta Bezáka držali dnes počas omše, ktorú v Katedrále sv. Martina v Bratislave celebroval bratislavský arcibiskup Stanislav Zvolenský, fotografie Bezáka. Dnešná omša sa koná na záver zasadania Rady európskych biskupských konferencií, ktoré bolo v Bratislave od 3. októbra.

Priaznivci Bezáka to isté spravili už vo štvrtok, keď omšu slúžil prefekt Kongregácie pre biskupov kardinál Marc Quellet. Ten totiž pripravoval podklady v prípade odvolania arcibiskupa Bezáka. Kardinál posielal otázky, na ktoré mal Bezák odpovedať Vatikánu. Quellet vo štvrtok povedal, že je pripravený sa s Bezákom kedykoľvek stretnúť. „Ak prejaví záujem, som pripravený sa s ním v Ríme stretnúť,“ povedal pre Tlačovú kanceláriu Konferencie biskupov Slovenska. Bezák na SMS správy od redaktora SITA, či má záujem o takéto stretnutie, neodpovedal.

Kardinál Quellet prišiel na Slovensko práve na zasadanie Rady európskych biskupských konferencií. Ide o celoeurópsku organizácia, ktorá združuje predsedov 33 biskupských konferencií v Európe, a tiež arcibiskupov Luxemburska, Monackého kniežatstva a Cypru maronitov, spolu s mukačevským eparchom Ukrajiny a moldavským biskupom z Kišiňova.

Bezáka vysvätili za biskupa 6. júna 2009. Z riadenia Trnavskej arcidiecézy ho odvolal pápež Benedikt XVI. 2. júla 2012. Rozhodol sa tak na základe apoštolskej vizitácie, ktorá sa uskutočnila 22. januára až 1. februára 2012.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies