Priateľstvo medzi Vyšehradskou štvorkou a USA je veľké

NETKY.SK • 21 September 2017, 17:24 • 2 min
Priateľstvo medzi Vyšehradskou štvorkou a USA je veľké

BUDAPEŠŤ/WASHINGTON - Priateľstvo medzi krajinami Vyšehradskej štvorky (V4) a Spojenými štátmi je veľké, vyhlásil dnes maďarský minister zahraničných vecí Péter Szijjártó vo Washingtone na konferencii Centra pre európske politické analýzy (CEPA).

slovakia

left justify in out

Szijjártó to povedal aj napriek tomu, že maďarských diplomatov vo Washingtone neprijímajú.

 

"Krajiny V4 a USA sú si prirodzenými spojencami," uviedol šéf maďarskej diplomacie, ktorý zdôraznil, že v mimoriadne vážnych a vášnivých diskusiách týkajúcich sa budúcnosti Európskej únie reprezentuje stredná Európa, a v rámci nej V4, zmýšľanie zdravého rozumu.

 

Szijjártó podotkol, že možno bez zveličenia vyhlásiť, že stredná Európa je v súčasnosti najbezpečnejším regiónom Európy a že tento región je motorom európskeho hospodárskeho rastu.

Podľa jeho slov má rozumná politika stredoeurópskych krajín mnoho podobností s politikou terajšej americkej administratívy.

 

"Krajiny strednej Európy i USA dávajú do popredia bezpečnosť svojej krajiny a svojich občanov, vedú silne vlasteneckú hospodársku politiku, pritom si rozumejú aj vo viacerých dôležitých geopolitických otázkach," spresnil maďarský minister.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies