Priateľa Carnajeva usvedčili z marenia vyšetrovania

NETKY.SK • 22 Júl 2014, 10:19 • 2 min
Priateľa Carnajeva usvedčili z marenia vyšetrovania

BOSTON - Priateľa jedného z mužov podozrivých z uskutočnenia bombového útoku na bostonský maratón usvedčili z marenia vyšetrovania.

slovakia

left justify in out

Študent na výmennom pobyte Azamat Tažajakov podľa súdu v dňoch po útoku z 15. apríla 2013 spolu s jedným kamarátom odstránil z internátnej izby Džochara Carnajeva batoh s pyrotechnikou. Tú, už zbavenú výbušnej sily, našli na odpadovej skládke. Tažajakovi, občanovi Kazachstanu, teraz hrozí 20 rokov za mrežami. Obhajcovia uviedli, že sa voči verdiktu odvolajú.

 

Útoky v Bostone podľa vyšetrovateľov naplánovali a uskutočnili bratia čečenského pôvodu Džochar a Tamerlan Carnajevovci. Mladšieho Džochara v júli minulého roka predviedli pred súd, zatiaľ čo starší Tamerlan zahynul v prestrelke s políciou. Podomácky vyrobené bomby vytvorené z tlakových hrncov explodovali v blízkosti cieľa prestížneho maratónu, na ktorom sa zúčastňovali bežci z celého sveta. Zomreli traja ľudia, 260 ďalších utrpelo zranenia. Džochara Carnajeva sa podarilo zadržať štyri dni po útokoch v rámci rozsiahlej operácie, ktorá ochromila prakticky celý Boston. Proces s Carnajevom by sa mal začať v novembri. Hrozí mu trest smrti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies