Pri zrútení vrtuľníka OSN v Južnom Sudáne zahynuli traja ľudia

NETKY.SK • 26 August 2014, 18:48 • 2 min
Pri zrútení vrtuľníka OSN v Južnom Sudáne zahynuli traja ľudia

JUBA - Vrtuľník OSN sa dnes zrútil na vidieku v Južnom Sudáne, zostrelil ho veliteľ povstalcov. Traja členovia posádky zahynuli, ďalší utrpel zranenia. Informovala o tom tlačová agentúra AP s odvolaním sa na hovorcu juhosudánskej vlády.

slovakia

left justify in out

OSN potvrdila zrútenie jednej zo svojich helikoptér a uviedla, že prípad vyšetruje.
     

Vrtuľník, ktorý bol na obvyklom zásobovacom lete, sa zrútil desať kilometrov južne od mesta Bentiu na severe krajiny.
     

Misia OSN v Južnom Sudáne na Twitteri napísala, že nákladný vrtuľník Mi-8 sa zrútil práve v oblasti, o ktorú vedú zúrivý boj vláda a povstaleckí bojovníci. OSN dodala, že na miesto zrútenia vyslala pátrací a záchranný tím. Podľa slov hovorcu vlády tam tím OSN našiel troch mŕtvych, jedna osoba prežila. Kontakt s vrtuľníkom stratili približne o 15.19 h miestneho času.
     

Povstalecký veliteľ Peter Gadet už minulý týždeň varoval OSN, že zostrelí stroj OSN, keď bude letieť nad jeho územím, informoval hovorca vlády.
     

Južný Sudán zažíva násilnosti medzi povstalcami a vládnou armádou už od vlaňajšieho decembra.
     

Hovorca juhosudánskej vlády obvinil zo zostrelenia stroja povstalcov. Zodpovednosť za útok mínometným granátom nesie povstalecký veliteľ Gadet, vyhlásil tlačový tajomník guvernéra štátu Severný Bahr al-Ghazál - teda regiónu, ktorý je lojálny prezidentovi Salvovi Kiirovi.
     

Misia OSN sa snaží pomáhať upokojiť krajinu, kde si osemmesačný konflikt medzi prezidentom Salvom Kiirom a povstaleckým lídrom Riekom Macharom vyžiadal desaťtisíce ľudských životov a vyhnal z domovov vyše milión ľudí, napísala agentúra DPA.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies