Pri zrútení strechy v Južnej Kórei zomrelo desať študentov: Vyše 100 utrpelo zranenia!

NETKY.SK • 18 Február 2014, 07:32 • 2 min
Pri zrútení strechy v Južnej Kórei zomrelo desať študentov: Vyše 100 utrpelo zranenia!

SOUL - Desať univerzitných študentov zahynulo a ďalších vyše 100 utrpelo zranenia pri pondelkovom zrútení strechy sály v juhokórejskom meste Kjongdžu, ktorá nevydržala nápor snehu a dažďa. Informovala o tom dnes agentúra AP s odvolaním sa na miestnych predstaviteľov.

slovakia

left justify in out

K nešťastiu došlo na uvítacej slávnosti na počesť nových študentov Pusanskej univerzity zahraničných štúdií (BUFS) na dvojdňovom sústredení v rekreačnom stredisku v Kjongdžu na juhovýchode krajiny. 
      

Záchranári prehľadávali sutiny celú noc a vyťahovali ľudí spod pokrúteného kovu a ďalších trosiek. Zranených urýchlene prenášali na nosidlách do čakajúcich sanitiek. Záchrannú akciu brzdil sneh, čľapkanica a zľadovatené cesty.
      

K zrúteniu strechy došlo v pondelok vo večerných hodinách a na mieste bolo prítomných približne 560 študentov. Práve dovečerali a schádzali sa na voľnočasové aktivity. Pred pádom sa v streche sály objavila prasklina. Niektorým študentom sa podarilo z budovy uniknúť. Dvaja ľudia však majú vážne zranenia a 103 osôb ľahšie.

      

Kjongdžu je historické mesto, ktoré bolo v dávnej minulosti metropolou Kórejského polostrova, v súčasnosti je obľúbenou turistickou destináciou. Je často označované ako "múzeum bez stien".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies