Pri zrútení sa teplovzdušného balóna v Turecku zahynul čínsky turista

NETKY.SK • 17 December 2014, 12:51 • 2 min
Pri zrútení sa teplovzdušného balóna v Turecku zahynul čínsky turista

ISTANBUL - Pád teplovzdušného balónu si dnes v Turecku vyžiadal život čínskeho turistu. Incident sa odohral v turistami obľúbenej Kapadócii. Zranených bolo deväť turistov, pričom stav jedného z nich je kritický.

slovakia

left justify in out

Televízia CNN Türk na svojej webovej stránke informovala, že na vyhliadkový let balónom nad údolím Güvercinlik v tureckej Anatólii sa vydali turisti z Číny a Malajzie. Zrútenie balónu spôsobil náhly poryv vetra pri pristávacom manévri.
      

Vyhliadkové lety balónom nad Kapadóciou, známou jedinečnými geologickými útvarmi, sa rozmohli v poslednom desaťročí a stali sa obľúbeným spôsobom, ako z výšky zhliadnuť kónické "komínov" vytvorených zo sopečných usadenín. 
      

Príležitostne pri balónových letoch dochádza aj k nešťastiam - vlani v máji tak turecké médiá informovali o smrti troch Brazílčanov, ktorí zahynuli pri zrážke dvoch balónov. Ďalších 20 ľudí bolo pri zrážke balónov zranených. V roku 2009 zomrel pri havárii balóna turista z Británie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona