Pri zrážke vlaku s osobným autom sa vykoľajila súprava, vodič zomrel

NETKY.SK • 3 Júl 2018, 07:15 • 2 min
Pri zrážke vlaku s osobným autom sa vykoľajila súprava, vodič zomrel

KOMÁRNO – Na železničnej trati medzi Bratislavou a Komárnom sa stala vážna dopravná nehoda. Medzi stanicami Bodza a Zemianska Olča v okrese Komárno sa zrazilo osobné auto s vlakom RegioJet.

slovakia

left justify in out

Nehoda sa stala v pondelok približne o 20,30 hodine. „Osobné auto z doposiaľ nezistených príčin nedalo prednosť vlaku a vošlo na železničnom priecestí do jeho jazdnej dráhy,“ informoval Martin Žarnovický, hovorca spoločnosti RegioJet.

 

Vlak podľa slov hovorcu tlačil auto niekoľko metrov pred sebou. „Náraz bol taký silný, že došlo k vykoľajeniu súpravy a ku kompletnému zdemolovaniu auta. Z jeho vraku hasiči vystrihávali vodiča,“ skonštatoval Žarnovický. Zranený muž zomrel na mieste nehody. Cestujúci z vlaku, rušňovodič i stevardka neutrpeli pri zrážke žiadne zranenia.

 

Dopravca zabezpečil pre cestujúcich náhradnú autobusovú dopravu. „Ide už o deviatu podobnú nehodu na trati Bratislava-Komárno za posledné obdobie. Tri z nich boli natoľko vážne, že sme pri nich na niekoľko mesiacov museli odstaviť poškodené súpravy, pričom jednu sme museli úplne vyradiť,“ povedal Žarnovický.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies