Pri zrážke vlakov v JAR zahynul strojvodca, zranené sú desiatky ľudí

NETKY.SK • 28 Apríl 2015, 11:43 • 2 min
Pri zrážke vlakov v JAR zahynul strojvodca, zranené sú desiatky ľudí

JOHANNESBURG - Najmenej jeden ľudský život a 241 zranených si dnes vyžiadala zrážka dvoch prímestských osobných vlakov na predmestí juhoafrického Johannesburgu.

slovakia

left justify in out

Oznámila to agentúra AP s odvolaním sa na miestnych záchranárov. 
     

O život prišiel sprievodca jedného z vlakov, ktorý zahynul priamo na mieste tragédie. Jedna z cestujúcich uviazla medzi vlakom a múrom. Záchranári ju vyslobodili a letecky previezli do nemocnice. Viacerí zo zranených sú vo vážnom stave.
     

Oba vlaky išli po jednej koľaji z Pretórie do Johannesburgu, pričom jeden narazil zozadu do druhého, ktorý v tom čase stál na stanici. Došlo pritom k vykoľajeniu a poškodeniu viacerých vozňov. Príčina kolízie na johannesburskom predmestí Denver nebola bezprostredne známa.
     

Zrážky a vykoľajenia vlakov nie sú v Juhoafrickej republike výnimočným javom. Medzi ich príčinami sa spomínajú aj krádeže káblov z elektrifikovaných tratí alebo zastaraná železničná infraštruktúra. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona