Pri zrážke vlakov metra sa zranilo takmer 240 ľudí, 43 hospitalizovali

NETKY.SK • 3 Máj 2014, 13:48 • 2 min
Pri zrážke vlakov metra sa zranilo takmer 240 ľudí, 43 hospitalizovali

SOUL - Vyše 235 ľudí utrpelo zranenia, keď sa v piatok popoludní zrazili na jednej z hlavných trás metra v juhokórejskej metropole Soul dva vlaky.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom dnes polícia a požiarnici. Uviedli, že hospitalizovaných bolo 43 zranených cestujúcich, nik však neprišiel pri nehode o život.
      

Jeden z vlakov mal mechanické problémy a zastavil a druhý doň narazil, uviedli požiarnici. Podľa juhokórejskej agentúry Jonhap pravdepodobne zlyhali automatické kontroly pre udržanie vzdialenosti medzi vlakmi, uviedla agentúra DPA.
      

K zrážke došlo počas popoludňajšej špičky pri stanici Sangwangsimni na línii metra číslo 2.
      

Cestujúci povedali, že vo vozňoch zhasli po zrážke svetlá a 20 minút nik nič nehlásil, preto sa rozhodli otvoriť násilím dvere a vyskočiť na koľajnice, po ktorých došli do stanice.
      

Metro v Soule využíva denne vyše päť miliónov cestujúcich.
      

K zrážke vlakov došlo krátko na to, ako sa juhokórejská vláda ospravedlnila za zlý krízový manažment po potopení trajektu dňa 16. apríla. O život prišlo približne 300 ľudí. Zodpovedné úrady sa následne zaviazali prehodnotiť bezpečnostné systémy v krajine.

 

Operátor metra v juhokórejskej metropole dnes povedal, že vlak dostal chybný signál "choď" tesne pred nárazom do iného vlaku, pri ktorom utrpelo menšie zranenia 249 ľudí. 
      

Riaditeľ metra Čang Čong-wu uviedol, že vyšetrovanie nehody ešte stále pokračuje, vyšetrovatelia sa však domnievajú, že zrážku zavinilo zlyhanie automatického signalizačného systému.
            

"Normálne by mal byť daný signál "stoj" a potom "priprav sa". Pri nehode išli ale signály "stoj" a potom "choď"," citovala ho agentúra Associated Press.
      

Rušňovodič pohybujúceho sa vlaku začal brzdiť, keď zbadal pred sebou stojaci vlak, ale už sa mu nepodarilo zastaviť včas.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies