Pri zrážke so srnou zahynula žena, náraz do auta neprežil motorkár

NETKY.SK • 18 September 2017, 11:31 • 2 min
Pri zrážke so srnou zahynula žena, náraz do auta neprežil motorkár

TRNAVA/DOLNÝ KUBÍN - Ďalšie ľudské životy vyhasli včera a dnes ráno pri dopravných nehodách. Polícia apeluje na vodičov, aby boli ostražití.

slovakia

left justify in out

Jednu obeť si vyžiadala nehoda, ktorá sa stala dnes krátko pred 06:00 medzi Chtelnicou v okrese Piešťany a Dechticami v Trnavskom okrese. Ako informovala trnavská policajná hovorkyňa Mária Linkešová, 67-ročný vodič VW Tiguan na rovnom úseku zrejme narazil do zrazenej srny alebo ju prešiel, dostal sa do protismeru a narazil do stromu. O život prišla jeho 66-ročná žena, 32-ročná dcéra skončila s ťažkými zraneniami v trnavskej nemocnici a vodič je ľahšie zranený. Alkohol mu nezisitli. Presné okolnosti nehody polícia vyšetruje.

 

Mladý motorkár neprežil náraz do zaparkovaného auta. Nešťastie sa stalo v nedeľu popoludní v Zázrivej v okrese Dolný Kubín. Ako informovala žilinská policajná hovorkyňa Jana Balogová, 33-ročný motocyklista zo zatiaľ nezistených príčin narazil do VW Touran, zomrel na mieste. Prípadný alkohol či iné návykové látky u motorkára budú zisťovať pri pitve. Presné okolnosti nehody polícia vyšetruje.

Polícia apeluje na vodičov, aby boli v tomto ročnom období obzvlášť ostražití. Prvom rade je potrebné znížiť rýchlosť jazdy na miestach, kde dopravná značka upozorňuje na možný výskyt zveri. V kritických oblastiach je potrebné zvýšiť pozornosť najmä počas ranných a večerných hodín, keď je vysoká zver najaktívnejšia. Pokiaľ ste videli cez cestu prejsť jedno zviera, je možné, že za ním vybehnú ďalšie, keďže srny, jelene alebo diviaky sú len zriedka mimo svojho stáda či skupiny. Používanie diaľkových svetiel na jej odplašenie má opačný efekt, zviera namiesto úteku zostane stáť.

 


 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies