Pri zrážke lodí pri pobreží Hongkongu prišlo o život najmenej 8 ľudí

NETKY.SK • 2 Október 2012, 06:50 • 2 min
Pri zrážke lodí pri pobreží Hongkongu prišlo o život najmenej 8 ľudí

Pri zrážke lodí pri pobreží Hongkongu prišlo o život najmenej 8 ľudí - Svet Najmenej osem životov a desiatky zranených si dnes vyžiadala zrážka dvoch lodí pri pobreží Hongkongu. Oznámila to agentúra AP s odvolaním sa na miestne úrady.

slovakia

left justify in out

img

 Najmenej osem životov a desiatky zranených si dnes vyžiadala zrážka dvoch lodí pri pobreží Hongkongu. Oznámila to agentúra AP s odvolaním sa na miestne úrady. 

Večerná kolízia spôsobila čiastočné potopenie jedného z plavidiel, na palube ktorého sa nachádzalo okolo 120 osôb. Záchranárom sa doposiaľ podarilo zachrániť 101 ľudí, 45 z nich previezli do miestnych nemocníc. 

K nešťastiu došlo počas predĺženého sviatočného víkendu pri príležitosti jesenného sviatku a národného dňa Číny. 

Čln, ktorý sa po zrážke s trajektom potopil v blízkosti ostrova Lamma, viezol skupinu oslavujúcich na miesto, odkiaľ mali sledovať slávnostný ohňostroj v hongkonskom prístave Victoria. 

Podľa správ miestnych médií sa na palube nachádzali zamestnanci hongkonskej energetickej spoločnosti a ich rodinní príslušníci.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies