Pri zrážke gondoly s vodným autobusom v Benátkach zahynul turista

NETKY.SK • 17 August 2013, 17:10 • 2 min
Pri zrážke gondoly s vodným autobusom v Benátkach zahynul turista

BENÁTKY - Pri zrážke gondoly s vodným autobusom v Benátkach zahynul turista

slovakia

left justify in out

Nemecký turista zahynul dnes v Benátkach po tom, ako gondola, v ktorej sa viezol, narazila do väčšej lode prepravujúcej pasažierov po hlavnej mestskej vodnej ceste Grand Canal. Informovala o tom agentúra AP.

Šéf benátskych hasičov Giovanní Carlesco povedal, že zrážka oboch plavidiel sa stala okolo poludnia neďaleko slávneho mosta Rialto.

Dodal, že vaporetto, teda tzv. verejný "vodný autobus," ktorý premáva po mestských plavebných kanáloch, v čase nehody stál alebo práve opúšťal zastávku pod mostom Rialto a jeho šofér si zjavne nevšimol blízku gondolu. Na nej sa viezlo päť členov rodiny z Nemecka. Všetci pasažieri aj gondolier skončili vo vode.

Carlesco povedal, že otec rodiny bol následkom nehody pravdepodobne rozdrvený. Jeho 3-ročný syn je hospitalizovaný v nemocnici v Padove so zraneniami hlavy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies