Pri zrážke dvoch vlakov v Indii zomrelo 14 ľudí

NETKY.SK • 1 Október 2014, 09:18 • 2 min
Pri zrážke dvoch vlakov v Indii zomrelo 14 ľudí

NAÍ DILLÍ - Štrnásť ľudí prišlo o život a vyše 40 ďalších utrpelo zranenia pri zrážke dvoch vlakov v severoindickom štáte Uttarpradéš, informovali dnes indické úrady. Uviedli, že vlaky sa zrazili v utorok v noci neďaleko mesta Gorakhpur zhruba 270 kilometrov na východ od metropoly najľudnatejšieho indického štátu Lakhnaú.

slovakia

left justify in out

Expres Krišak idúci z duchovného centra hinduizmu Váránasí do Gorakhpuru prehliadol signál, že má zastaviť a narazil zozadu do iného vlaku. V dôsledku zrážky sa vykoľajili tri vagóny. 

 

Agentúra DPA s odvolaním sa na predstaviteľov železnice uviedla, že ide o očividný prípad nedbanlivosti zo strany rušňovodiča expresu Krišak. Prípad vyšetrujú, rušňovodiča dočasne zbavili funkcie.

 

Indické železnice prepravia denne odhadom 20 miliónov cestujúcich, relatívne často však dochádza k rozličným nehodám, či už priamo na trati alebo tam, kde sa križuje s cestou.  Podľa oficiálnych zdrojov zomrelo pri nehodách, ktoré súviseli so železnicou, za uplynulé dva roky vyše 15.000 ľudí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies