Pri zrážke autobusu s dodávkou zomrelo na Filipínach 20 vianočných pútnikov

NETKY.SK • 25 December 2017, 10:30 • 2 min
Pri zrážke autobusu s dodávkou zomrelo na Filipínach 20 vianočných pútnikov

MANILA - Dvadsať ľudí zomrelo a vyše dve desiatky ďalších osôb utrpelo v pondelok pred úsvitom zranenia, keď sa osobný autobus čelne zrazil s dodávkou vezúcou veriacich na vianočnú omšu do ich obľúbeného kostola na severe Filipín. Píše o tom agentúra AP na základe oznámenia miestnych policajných zdrojov.

slovakia

left justify in out

K havárii došlo v meste Agoo na ostrove Luzon. Všetci ľudia, ktorí zrážku neprežili, sa viezli v dodávke, zatiaľ čo vo väčšom autobuse sa zranilo 17 pasažierov. V aute utrpelo zranenia ďalších desať osôb a jej vodič.

 

Polícia spresnila, že dodávka mala namierené do Baziliky sv. Panny Márie z Manaoagu, rímskokatolíckeho kostola v severofilipínskej provincii Pangasinan. Tento chrám je už dlhší čas obľúbeným pútnickým miestom, kde sa veriaci modlia za chorých a chudobných.

 

Za množstvo tragédií, ku ktorým dochádza na cestách ostrovného východoázijského štátu Filipíny, môžu technicky schátralé prepravné autobusy a džípy, ako aj nedodržiavanie bezpečnostných predpisov a nedbalosť zo strany šoférov motorových vozidiel, vypočítava agentúra AP.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona