Pri zrážke autobusu s cisternou v Afganistane zahynuli vyše dve desiatky ľudí

NETKY.SK • 29 Január 2015, 13:10 • 2 min
Pri zrážke autobusu s cisternou v Afganistane zahynuli vyše dve desiatky ľudí

KÁBUL - Najmenej 23 ľudí zahynulo a 31 ďalších utrpelo dnes zranenia pri zrážke autobusu s palivovou cisternou na juhu Afganistanu. Oznámila to agentúra AP s odvolaním sa na miestne úrady.

slovakia

left justify in out

K tragickej nehode došlo na úzkej ceste neďaleko mesta Kalát, metropoly provincie Zábul, keď autobus smerujúci do Kandaháru narazil do cisterny s palivom.
     

V dôsledku nárazu vypukol rozsiahly požiar, ktorý zničil polovicu autobusu a usmrtil väčšinu obetí. Medzi nimi boli aj štyri deti a päť žien. V autobuse sa celkovo nachádzalo vyše 50 ľudí.  
     

Príčina nehody nebola bezprostredne známa, ale miestna polícia predpokladá, že išlo o porušenie dopravných predpisov, uviedla agentúra DPA.   
     

Podľa vyjadrenia provinčného guvernéra prispieva k podobným haváriám aj zlý stav cestných komunikácií na juhu Afganistanu.  



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona