Pri zrážkach v Hamburgu sa zranilo najmenej 22 policajtov

NETKY.SK • 22 December 2013, 09:22 • 2 min
Pri zrážkach v Hamburgu sa zranilo najmenej 22 policajtov

HAMBURG - K násiliu došlo počas demonštrácie za zachovanie ľavicového kultúrneho centra Rote Flora.

slovakia

left justify in out

Nemecká polícia predčasne ukončila včera kvôli prejavom násilia demonštráciu za zachovanie ľavicového kultúrneho centra Rote Flora v prístavnom veľkomeste Hamburg na severe spolkovej republiky.

Na podujatí sa podľa policajných zdrojov zúčastnilo asi 7500 ľudí, pričom asi dve tretiny z nich tvorili osoby, inklinujúce k násiliu, pravdepodobne ľavicoví extrémisti.

Ochrancovia poriadku museli po počiatočnom posilnení stavu v uliciach Hamburgu použiť obušky, štipľavé spreje i vodné delá voči útočníkom, využívajúcim pri atakoch petardy, kamene i fľaše, informovala tlačová agentúra DPA s odvolaním sa na policajné zdroje.

Pri eskalácii násilia utrpelo zranenia najmenej 22 príslušníkov policajných zložiek. Jedného z nich odviezli po zásahu kameňom v bezvedomí do nemocnice. Údaje o počte zranených, respektíve zadržaných demonštrantov zatiaľ nie sú k dispozícii. Došlo aj k poškodeniu jednej z obchodných prevádzok a pobočky sporiteľne, avšak, našťastie, bez ujmy na zdraví občanov.

Po tom, čo polícia uzavrela železničný nadjazd, z ktorého útočníci hádzali kamene, bola dočasne prerušená prevádzka miestnej rýchlodráhy a narušená plynulosť železničnej dopravy.

Už skôr hamburská polícia vyhlásila centrum mesta za nebezpečnú oblasť, v ktorej jej príslušníci disponujú osobitnými právomocami.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies