Pri zrážkach v arménskom Jerevane utrpelo zranenia 51 osôb

NETKY.SK • 21 Júl 2016, 11:52 • 2 min
Pri zrážkach v arménskom Jerevane utrpelo zranenia 51 osôb

JEREVAN - Vyše 50 ľudí utrpelo zranenia pri násilných zrážkach neďaleko policajnej stanice v arménskom hlavnom meste Jerevan, kde ozbrojenci už piaty deň zadržiavajú rukojemníkov. Protestujúci na blízkej ulici postavili barikády.

slovakia

left justify in out

Zrážky vypukli po tom, ako polícia začala v stredu večer vypratávať tábor demonštrantov. Arménske ministerstvo zdravotníctva dnes ráno informovalo, že hospitalizovaných bolo 51 osôb, z toho 28 policajtov. Zhruba 30 demonštrantov polícia zatkla, píše agentúra AP.

 

Policajnú stanicu obsadila v nedeľu skupina ozbrojencov, ktorí požadujú prepustenie opozičného predstaviteľa Žirajra Sefiljana zatknutého v júni za ilegálne prechovávanie zbraní. Vyšetrovatelia tvrdia, že jeho stúpenci plánovali obsadiť vládne budovy. Ozbrojenci požadujú aj odstúpenie arménskeho prezidenta Serža Sarkisjana.

 

Vyjednávači arménskej Národnej bezpečnostnej služby a ďalších orgánov požiadavky ozbrojencov v pondelok odmietli a vyzvali ich, aby sa vzdali. Polícia uzavrela okolie obsadenej stanice a nasadila do ulíc obrnené vozidlá.

 

Námestník šéfa arménskej polície uviedol, že pri útoku na policajnú stanicu v jerevanskom obvode Erebuni zahynul v sobotu ráno jeden policajný plukovník a ďalší štyria príslušníci polície boli zranení. Vylúčil tiež možnosť prepustenia Sefiljana a upozornil útočníkov, že ak sa nevzdajú, polícia ich "neutralizuje".

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies