Pri zrážkach polície s protestujúcimi učiteľmi Mexiku prišlo o život šesť ľudí

NETKY.SK • 20 Jún 2016, 09:43 • 2 min
Pri zrážkach polície s protestujúcimi učiteľmi Mexiku prišlo o život šesť ľudí

MEXIKO - Najmenej šesť ľudí zahynulo a vyše 40 utrpelo zranenia pri potýčkach medzi políciou a protestujúcimi učiteľmi, ku ktorým došlo v nedeľu v mexickom štáte Oaxaca na juhu krajiny.

slovakia

left justify in out

Podľa tamojšieho guvernéra strieľala "skupina ľudí, ktorí podporovali demonštrujúcich učiteľov", informovala dnes agentúra DPA. Guvernér Gabino Cué trvá na tom, že poriadkové zložky nepoužili strelné zbrane.

 

Medzi mŕtvymi sú dvaja policajti a štyria mladiství. Pri potýčkach sa zranilo 21 policajtov, pričom traja z nich utrpeli strelné zranenia. "Civilisti strieľali na policajtov i bežných ľudí," tvrdí guvernér.

 

Incident sa odohral v meste Asunción Nochixtlán, kde učitelia protestovali proti navrhovaným reformám zablokovaním hlavnej cesty. Úrady proti nim nasadili približne 500 policajtov, ktorí zatkli 21 demonštrantov.

 

Vedenie federálnej polície vyhlásilo, že zásahové jednotky neboli ozbrojené. Fotografie policajtov so zbraňami, s ktorými prišli učiteľské odbory, vedenie polície v oficiálnom vyhlásení označilo za podvrh.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies