Pri zrážke 36 áut na diaľnici zomreli traja ľudia, 22 je zranených

NETKY.SK • 29 November 2010, 08:43 • 2 min
Pri zrážke 36 áut na diaľnici zomreli traja ľudia, 22 je zranených

Pri zrážke 36 áut na diaľnici zomreli traja ľudia, 22 je zranených

slovakia

left justify in out

Hromadná zrážka 36 vozidiel na slovinskej diaľnici neďaleko Ľubľany si podľa najnovšej bilancie vyžiadala tri obete. Jednu z nich identifikovali, ide o 47-ročnú Ľubľančanku. Identita ďalších dvoch obetí zatiaľ je známa.
      Ako ďalej informuje internetový portál srbského rádia B-92, pri nehode sa zranilo ďalších 22 ľudí. Medzi zranenými je aj jeden cudzinec, ktorého štátnu príslušnosť úrady neuviedli.
      Polícia zatiaľ nepozná príčinu tejto vážnej nehody, ale predpokladá sa, že to bola hustá hmla a nedodržanie rýchlosti.
      Službukonajúci lekár v Klinickom centre v Ľubľane, kam boli odvezení zranení, potvrdil, že ošetrili 23 ľudí, v nemocnici zostalo 11 z nich. Jedna osoba, ktorá bola ťažko zranená, neskôr zomrela.
      Ako uviedlo vo vyhlásení slovinské ministerstvo vnútra, sobotňajšia nehoda opätovne varuje pred nebezpečenstvom na cestách.
       Piatkové husté sneženie v Slovinsku spôsobilo na niekoľko hodín zápchy na cestách a 64 dopravných nehôd.
       Predpokladá sa, že kalamita bude do pondelňajšieho rána, dokedy má spadnúť 20 až 40 centimetrov nového snehu a v horských oblastiach až 50 cm. Tieto hodnoty sú blízko rekordnému množstvu snehu za mesiac november.
      Štátna agentúra pre životné prostredie vyhlásila druhý najvyšší stupeň pohotovosti na týždeň v oblasti západného a stredného Slovinska, kde sa očakáva intenzívnejšie sneženie.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies