Pri zosuvoch pôdy vyvolaných dažďom v Rwande zahynulo najmenej 49 ľudí

NETKY.SK • 9 Máj 2016, 14:56 • 2 min
Pri zosuvoch pôdy vyvolaných dažďom v Rwande zahynulo najmenej 49 ľudí

KIGALI - Najmenej 49 ľudí pripravili o život víkendové zosuvy pôdy na severe Rwandy, ktorým predchádzali silné dažde, informovala dnes agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Prívalový dážď v oblasti vzdialenej približne 80 kilometrov od metropoly Kigali zničil stovky domov a uväznil viaceré rodiny, povedala dnes AP ministerka pre boj s katastrofami a záležitosti utečencov Seraphine Mukantabanová.

 

Dodala, že väčšina z obetí žila v okrese Gakende, kde zahynulo 35 ľudí; celkom zničených bolo vyše 500 domov a desiatky ľudí museli hospitalizovať. Zvyšné obete hlásili z okresov Muhanga a Rubavu. Obeťami zosuvov pôdy sa stali predovšetkým deti a starší ľudia.

 

Severná Rwanda je mimoriadne kopcovitá, v dôsledku čoho je počas obdobia dažďov náchylná na zosuvy pôdy. Vláda už vyzvala niektorých obyvateľov, aby sa presťahovali do bezpečnejších oblastí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies