Pri zosuve pôdy v Idonézii zahynulo 11 ľudí, ďalších 108 je nezvestných

NETKY.SK • 13 December 2014, 07:59 • 2 min
Pri zosuve pôdy v Idonézii zahynulo 11 ľudí, ďalších 108 je nezvestných

JAKARTA - Najmenej 11 ľudí zahynulo a ďalších 108 je nezvestných na indonézskom ostrove Jáva, kde zosuv pôdy spôsobený prívalovým dažďom zavalil v noci nadnes niekoľko desiatok domov. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Podľa indonézskych oficiálnych zdrojov zosuv pôdy v hornatom okrese Banjarnegara v provincii Stredná Jáva strhol približne 105 príbytkov. Bezprostredne po nešťastí previezli do nemocnice 38 zranených, z toho štyroch v kritickom stave.
      

Záchranári vrátane vojakov, policajtov a miestnych obyvateľov stále pátrajú po 108 ľuďoch, ktorí sú nezvestní. Ďalších 379 ľudí museli úrady z postihnutej oblasti evakuovať. Lejaky počas monzúnového obdobia od októbra do apríla sú v Indonézii každoročne príčinou zosuvov pôdy, ku ktorým dochádza najmä v hornatých oblastiach a na úrodných záplavových územiach, kde žijú milióny ľudí. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies