Pri zostupe z Malého Rozsutca sa zranil slovenský turista

NETKY.SK • 30 Apríl 2016, 06:31 • 2 min
Pri zostupe z Malého Rozsutca sa zranil slovenský turista

TERCHOVÁ – Záchranári z Oblastného strediska Horskej záchrannej služby (OS HZS) Malá Fatra pomáhali dnes popoludní 27-ročnému slovenskému turistovi, ktorý sa pri zostupovaní z Malého Rozsutca smerom do Bieleho Potoka pošmykol a poranil si pravú ruku.

slovakia

left justify in out

Po príchode na miesto nehody poskytli horskí záchranári zranenému mužovi neodkladnú zdravotnú starostlivosť a ruku zafixovali. "Vzhľadom na charakteristiku poranenia, náročnosť a dĺžku transportu požiadali o súčinnosť posádku Vrtuľníkovej zdravotnej záchrannej služby (VZZS), ktorá z heliportu vo Vrátnej vzala na palubu horského záchranára. Medzitým záchranári HZS zraneného turistu transportovali na miesto, kde ho odovzdali posádke VZZS za pomoci palubného navijaka. Po medzipristátí na heliporte vo Vrátnej a ošetrení lekárom VZZS dopravili zraneného turistu do nemocnice v Žiline," informovala HZS na svojej internetovej stránke.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies