Pri Zlatých Moravciach zadržali drogového dílera a šéfa prevádzačov

NETKY.SK • 16 Máj 2013, 18:44 • 2 min
Pri Zlatých Moravciach zadržali drogového dílera a šéfa prevádzačov

BRATISLAVA - Colníci s políciou zaistili v obci Žitavany v okrese Zlaté Moravce drogy a následne aj dílera. Zaistený muž je zároveň šéfom skupiny piatich prevádzačov, informovala agentúru SITA hovorkyňa finančnej správy Patrícia Macíková.

slovakia

left justify in out

Počas domových prehliadok rodinných domov podozrivých osôb zaistili dve kompletné technologické zariadenia na pestovanie marihuany, sadenice rastlín zelenej farby a sušiny rastliny zelenej farby. "Rastliny zelenej farby a rastlinná sušina zelenej farby vykazovali po vykonaní predbežného drogového testu prítomnosť omamnej látky cannabis," povedala Macíková.

Pomocou služobného psa našli aj zatavenú striekačku a skladačku z hliníkovej fólie s bielou kryštalickou látkou, pravdepodobne pervitínom. "Vyšetrovateľ v Skalici obvinil 51-ročného slovenského občana vietnamskej národnosti zo zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držanie a obchodovanie s nimi," dodala hovorkyňa. Obvinený muž je zároveň šéfom skupiny piatich prevádzačov. Za prevádzačstvo im hrozí trest odňatia slobody na sedem až desať rokov. Organizovaná skupina v priebehu rokov 2009 až 2013 zabezpečila nelegálnu migráciu minimálne u 49 migrantov pochádzajúcich z Vietnamu, za čo mali celkový zisk minimálne vo výške 34 300 eur.

Obvinený je tiež súčasťou skupiny osôb, ktoré organizovali nákup a prepravu marihuany a pervitínu z Českej republiky na územie Slovenska. V minulosti colníci spolu s políciou riešili päť prípadov takejto prepravy. "V spojitosti s uvedenou trestnou činnosťou je doteraz stíhaných 23 osôb. Pri týchto prípadoch bolo celkovo zaistených na území SR takmer 20 kíl marihuany," dodala Macíková. To je 49 243 jednorazových dávok drogy a predpokladanou hodnotou 118 615 eur. "Taktiež zaistili 1,128 kg pervitínu, čo predstavuje 20 000 až 85 000 jednorazových dávok drogy s predpokladanou hodnotou 140 000 až 1 020 000 eur," dodala Macíková.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona