FOTO Ďalšia nehoda vlaku RegioJet: Po zrážke s kamiónom je osem zranených

NETKY.SK • 8 November 2016, 10:12 • 2 min
FOTO Ďalšia nehoda vlaku RegioJet: Po zrážke s kamiónom je osem zranených

BRATISLAVA - Na nechránenom železničnom priecestí pred zastávkou Zemianska Oľča došlo dnes krátko po 8.00 h k zrážke osobného vlaku RegioJet s kamiónom.

slovakia

left justify in out

Z celkového počtu 20 cestujúcich utrpelo zranenie sedem osôb. Zranený bol aj šofér nákladného vozidla. TASR o tom informovala Zuzana Farkasová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ).

 

"Vodič kamiónu, 41-ročný muž z Maďarska, prevážal obilie. S kamiónom vychádzal z obce na cestu I/63. Na železničnom priecestí sa zrazil s prechádzajúcim vlakom RegioJet," uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Nitre Renáta Čuháková. Podľa hovorcu spoločnosti RegioJet Aleša Ondrůja pri nehode bola poškodená súprava vlaku, ktorá sa po zrážke vykoľajila. Spoločnosť zabezpečila náhradnú autobusovú dopravu a odvoz cestujúcich.

 

Pre dočasne nezjazdnú trať bude podľa Ondrůja dochádzať k meškaniu spojov. Cestujúcich budú v úseku Zemianska Oľča - Komárno prepravovať autobusy.

 

Za posledné obdobie mal RegioJet dve nehody vlakov. Na rovnakej trase ako dnes sa 16. septembra vlak spoločnosti RegioJet na priecestí vo Veľkom Mederi zrazil s kamiónom. Vlaková súprava, v ktorej sa malo viesť 35 ľudí, sa okrem posledného vozňa pri nehode vykoľajila, zranilo sa celkovo 15 ľudí. Havarovaný kamión zostal po zrážke prevrátený v záhrade priľahlého domu. Po nehode zostal rušňovodič zakliesnený vo vlaku, hasiči ho museli z kabíny vystrihovať. Rušňovodič podľahol (7. 10.) v nemocnici následkom vážnych zranení. Pri zrážke sa zranilo 37 ľudí.

 

Ďalšia nehoda sa stala 16. marca 2015, keď sa podvečer na bratislavskej Hlavnej stanici vykoľajil vlak IC 405 súkromného prepravcu RegioJet. K vykoľajeniu došlo o 17.32 h pri natláčaní prázdnej vlakovej súpravy na 14. koľaj. Vykoľajilo sa viacero vozňov súpravy. K zraneniu osôb nedošlo, vlak bol v tom čase prázdny.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies